DE TACLEBOX VAN……………ROBERT .  

         

Ik zal het zo precies mogelijk proberen te omschrijven zodat we een goed beeld krijgen van “Berke z’n box”

Ik begin hier ook weer met de hengels. Het zijn er in dit geval maar 3 maar wel 3 van top kwaliteit!

Het zijn namelijk Harrison’s van 2.75 lb. Een prachtige blank die af is gewerkt met de duurste Fuji ogen en idem reel! Hij heeft deze hengels gekocht bij de firma Vlemmix in Tlburg waar ook Boudewijn veel heeft gekocht. Trouwens de rest van ons team is er ook kind aan huis! Er is nog wel wat leuks te vertellen over hoe hij ze gekregen heeft. Het ging namelijk zo dat Robert ze had besteld maar dat ze nog moesten worden gebouwd in England. Daarna zouden ze worden afgebouwd in Nederland. In totaal zou hij er ongeveer 4 weken op moeten wachten. Hij vond dat niet erg en dus ging de bestelling in Tilburg de deur uit. Na 4 weken belde Robert op met de vraag of zijn hengels er al waren. Helaas voor hem waren ze er niet, misschien de volgende week, zeiden ze. Balen natuurlijk maar er zat niets anders op. Na weer een week te hebben gewacht belde hij ze opnieuw en weer kreeg hij het zelfde antwoord! Nou ken ik Robert wel een beetje en toen hij mij vertelde dat ze er nog niet waren kan ik mij voorstellen hoe hij daarop heeft gereageerd!!

Hij kreeg weer de mededeling om volgende week maar weer te bellen. Dat deden we dus niet en een week later vertrokken Robert samen met Boudewijn naar Tilburg om “ de hengels op te halen”. Toen we daar aankwamen kreeg Robert te horen dat zijn hengels er niet waren! Er was iets fout gegaan in England en hij zou nou weer 4 weken moeten wachten! Nou daar trapte Berke niet in, en dat heeft hij ze ook goed aan hun verstand gebracht!!

Om een lang verhaal kort te maken ging Robert naar huis met 3 nieuwe hengels die eigenlijk niet voor hem waren bestemd maar voor iemand anders! De hengels waren wel niet dezelfde die hij had besteld en koste per stuk   75,- gulden duurder als die wat hij had besteld. Dat verschil heeft hij nooit hoeven te betalen omdat hij al zolang had moeten wachten!!!! Ik persoonlijk vind dat dit voor de firma Vlemmix spreekt! Maar goed hij had dus hengels die misschien wel 0.25 zwaarder waren maar ze waren ook dubbel afgelakt en hadden een RVS koon! Ik heb Berke daarna NOOIT meer over zijn hengels horen klagen!!

Onder deze hengels hangen dezelfde molens als die ik heb, Shimano 4500 USA, opgespoeld met ook weer dezelfde lijn als die ik heb, soft steel van Fox 30/00. Alleen Robert is er niet zo tevreden mee als ik. Hij vind dat de lijn toch teveel kinkt en zoekt voor komend seizoen toch weer een andere.

Robert heeft ook een overwarp van het merk Andy Little. Deze overwarp is nog een van de eerste en heeft geen zgn. “Umbroillie”. Dat wil zeggen dat zijn paraplu half bol is en die van ons is een stuk vlakker. Dit heeft als voordeel dat je tentje dat je maakt iets groter is. Voor volgend seizoen heeft Robert besloten om zich een tent aan te schaffen, ook omdat het spul wat hij nu heeft toch ook al gauw een jaar of 6 oud is en sporen van slijtage begint te vertonen. Daarbij is een tent ook een stuk comfortabeler, doordat hij een stuk ruimer is dan als een overwarp.Ook Robert heeft de Agilla rod-pod maar wil voor komend seizoen ook over gaan op losse banksticks. Dit voornamelijk voor het gewicht

Hij heeft een foedraal van het merk Dam en hij is er heel tevreden mee, en voldoet aan al zijn eisen. En inderdaad het beschermt zijn dure hengels optimaal. Hij heeft nog plaats over voor een paar extra stokken die hij voor hetzelfde gebruikt als ik, namelijk als hengelsteun om zijn hengels er tegen te zetten zodra ze niet op de rod-pod liggen. Eerlijkheidshalve moet ik hier vermelden dat dit idee van hem komt en ik heb het overgenomen van hem.

Hij heeft een prachtig schepnet van Fox. Het is zo goed en DUUR (!!!)dat de firma Fox het uit de collectie heeft genomen! Het koste destijds 450,--gulden!! Dat is niet niks voor een schepnet maar je kan dan wel ledjes in de 3 hoeken van het net zetten die ongeveer nu 5 euro per stuk kosten!!! Belachelijk!!

Zijn vistas is ook een beetje aan de grote kant en hij propt hem ook helemaal vol met van alles en nog wat. Zelfs een BBQ zit er in, kan je nagaan!!! Maar ook de “gewone” dingen kom je er in tegen hoor zoals een taclebox, toevallig ook van het merk Flambeau maar niet dezelfde als ik. Verder heeft hij in deze box al zijn klein goed in kleine plastic zakjes gedaan die je kunt afsluiten (heel handig!). Dit maakt zijn box tot een van de drukste maar wel de best georganiseerde kistje die ik ooit heb gezien!! Het is namelijk zo dat, mocht zijn box omvallen, dat dan alleen maar de zakjes eruit vallen, en dus niet de inhoud van die zakjes. Dus hij vind altijd zijn haakjes en rubbertjes en noem maar op! Okay , voor iemand die zijn box voor de eerste keer ziet schrikt zich halfdood maar er zit toch “lijn” in om het maar zo te zeggen.  Berke heeft in de loop van de tijd zoveel klein materiaal gekocht dat hij de eerste jaren zich niet meer in een winkel hoeft te laten zien voor klein materiaal! Dat is voor de rest van ons wel handig want als wij erdoor zijn “lenen” we het van Robert! Hij heeft toch genoeg!! Hij vind het nog niet eens zo erg maar dan moet je wel tegen een geintje van hem kunnen als hij zegt: “ Daar heb je hem weer!! Heeft hij het zelf weer niet moet ik het maar geven” . En zo gaat dat dan een tijdje door, en door, en door tot in de treuren!!!! Maar de volgende keer probeer je de zaken wel zo voor elkaar te hebben dat hij je daarop niet kan pakken!!!

Over zijn systemen kan ik heeeel kort zijn! Hij gebruikt het allemaal! Van Korda tot helikopter tot schuifmontage! Echt, op elke hengel heeft hij een ander systeem zitten. En weet je nog wat het fraaiste is? Het vangt ook nog allemaal!!! Hij maakt soms iets waarvan we denken dat het helemaal niets is en dan ineens heeft hij de eerste vis juist op die montage!! Dit heeft al tot momenten geleid die ik niet kan beschrijven maar het zegt wel iets over de karper die weer eens wat anders voor zijn bek krijgt! Over dressuur gesproken, niet?? Ik moet er nog wel bij vertellen dat hij zorgt dat al zijn systemen zgn. veiligheidssystemen zijn. Want ook hij vindt dat een karper beslist niet mag sterven omdat hij het lood niet kwijt zou worden na lijn-breuk!

Ook in zijn tas zitten zijn piepers, ook die zijn van Fox, maar alleen kan je op die van hem volgens mij ook nog een laptop op aansluiten!! En dan zit er ook nog een draadloze digitale afstands bediening op die wel 50 meter ver moet ontvangen. En een kabaal die dingen van hem maken, dat valt niet te beschrijven!! Maar ik heb dit al eens beschreven in een van onze eerste sessies dit jaar

Ook Robert kookt op gas en zijn eten heeft hij bij zich in een apart “pukkeltje“ dat amper dicht gaat! Wat neemt die jongen een eten mee zeg, ongelofelijk! Tijdens een sessie blijft hij eten en om dan te zeggen dat hij dik is, helemaal niet! Het is ongelijk verdeelt in de wereld vind ik!!

Trouwens ook hij kookt op gas maar wil volgend jaar, in navolging van Jos, op benzine gaan koken. Dit alles en nog veeeel meer doet hij op hetzelfde kleine biffi tafeltje, dezelfde wat ik ooit eens gekregen heb van hem.

Zijn swingers zijn dezelfde als wat ik heb namelijk de “euroswinger” van Fox ook met lampjes erin. Alleen hij heeft geen apart doosje waar hij ze in kan stoppen maar tot op heden doen ze het gewoon. In zijn tas ligt ook nog ergens een marker, het is de zgn. weedmarker van Fox en daar verschilt hij van die van mij. Dit hebben we zo gedaan dat we ten aller tijde toch alles kunnen “markeren” of dat het nu hard waait of dat het nu op een grotere afstand is. De haken die hij gebruikt zijn van allerlei omdat hij voor elke montage weer een ander haak gebruikt. Ik geloof niet dat hij een favoriete haak heeft.

Zijn stoeltje is niet meer wat het geweest is en is duidelijk aan vervanging toe maar zijn stretcher mag er zeer zeker wezen. Het is er eentje van het merk Chub en is bijzonder licht. Dit ding heeft nog een voordeel buiten dat hij licht is en modder poten heeft en traploos verstelbaar. Hij is erg breed! En dat heeft zijn voordelen, maar zoals alles zit hier ook weer een flink prijs kaartje aan!

Ik dacht zo rond de 250,--euro en dan had hij hem nog goedkoop zei de verkoper tegen hem omdat er een nieuw model uitkomt! Goedkoop!!!!!

Zijn slaapzak is dezelfde (alweer) als die ik heb. Maar op die stretcher van hem komt hij veel beter tot zijn recht! Omdat die slaapzak zo groot is, Robert verdrinkt er bijna in, komt hij met de zijkanten wel eens op de grond. Met die nieuwe stretcher is hij van dat probleem verlost. Natuurlijk heeft Ber ook een onthakings mat en daar hebben al een heleboel vissen op gelegen. Verder heeft hij ook een karretje en ook jos heeft dit ding verbouwd zodat je er wel mee kan werken

Robert heeft 4 jaar geleden een nieuwe aanhanger gekocht en voordat ik die van mij had zijn we altijd met die van hem weggegaan. Het is een normale aanhanger met een zeil erover en ligt lekker stabiel achter de auto. Wij hebben het wel eens spits gekregen om de spullen van 3 man erin te krijgen, maar dan moest wel een deel van de bagage in de kofferbak hoor!!

 

© Copyright