DE TACLEBOX VAN………………JOS . 

  

 In het deel van deze serie is de taclebox van ons aller Jos aan de beurt! Aangezien dat Jos al een tijdje met zijn materiaal in de weer was werd het tijd voor een kleine (!!) Update! Dat wil dus zeggen dat meneer tijdens de zomer zich van boven tot onder, en van links naar rechts zich in het nieuw heeft gestoken! Met als gevolg dat het er nu allemaal zeer gelikt uitziet en soms best wel jaloerse blikken krijgt van zijn mede team leden! Maar gelukkig zijn wij niet zo van “ het jaloerse type” en wij gunnen hem natuurlijk het allerbeste toe., zodat we samen weer een hele berg leuke tijden tegemoet gaan te zien.  Na dit gezegd te hebben   zullen we maar beginnen met de opsomming van zijn materiaal.   

 Ook nu weer begin ik met zijn (nieuwe) hengels. Deze zijn van het merk Fox, type Warrior. Deze stokken heeft hij alle drie gekocht bij John Backers hengelsport in Brunsum. Jos is na deze zomer kind aan huis bij hem! Zijn stokken zijn 3.00 lb zwaar, ik vind dit aan de zware kant maar ik moet zeggen dat het absoluut geen “bezemstelen” zijn! Ze hebben toch een mooie parabolische curve, en dat met die lb’s, is helemaal niet verkeerd. Wat er verder voor te spreken is, is als we eens een keertje naar Frankrijk gaan ( en dat zal echt wel eens een keer gebeuren, vrees ik!!) hoeft hij niet bang te zijn dat zijn stokken te “slap” zijn als er op grote afstand zou moeten worden aangeslagen. Maar voor de wateren die wij normaliter bevissen vind ik ze persoonlijk te zwaar. Verder zijn deze stokken ook weer prachtig afgewerkt met een Fuji reel houder en met Sic-ogen. Ze zijn, ondanks dat ze zo zwaar zijn, heel dun gehouden. En ik moet zeggen dat dit prachtig oogt! Ik zit eraan te denken om zelf deze stokken voor volgend seizoen aan te schaffen maar dan wat lichter, zo mooi vind ik ze. Ik moet alleen mijn vrouw nog kunnen overtuigen van de noodzaak ervan!! Als je dan ook nog eens kijkt naar de prijs-kwaliteit verhouding denk ik dat je een heel goed product in je handen hebt. Want de kosten vallen, vind ik, voor deze stokken best wel mee! Zo’n 100,-- euro per stuk moesten ze kosten, en dat is beslist niet te veel voor deze hengels!   

 Onder deze hengels heeft hij molens hangen van het merk Dam-Quick finesse 2. Jos is erg tevreden over deze molens. Ze hebben voldoende capaciteit voor de lijn en een slip die je heel gevoelig kan afstellen. De (vecht)-slip zit achterop en dat moet gewend zijn! Als je dat NIET door hebt kan je nog wel eens in de problemen komen! Kijk, als je het gewend bent weet je niet beter maar, als je normaal je slip voorop hebt zitten, zoals bij mij en bij die van Robert, en je MOET eens een keer aanslaan omdat Jos even plassen is of zo kan je in de problemen komen! Het is tot nu toe nog altijd met een sisser afgelopen en we hebben hierdoor nog geen vis verspeelt maar je moet altijd op je hoede zijn als je met iemand anders zijn materiaal aan de slag gaat. Zijn lijn is van Triline, 30/00 en is al zeker 3 jaar oud!! Jos zegt dat hij dit voor elkaar krijgt om tijdens de winter regelmatig zijn spoelen onder water te dompelen. Zijn lijn is nog altijd goed en er zitten geen “kringen” in. Misschien moet ik dit komende winter ook eens proberen, want om elk jaar nieuwe lijn te kopen loopt ook in de papieren, niet!!

 Jos heeft ook een overwarp. Deze is van het merk X2 van Vlemmix en voldoet prima. Deze overwarp in nu ongeveer 2 jaar en vertoond helemaal geen sporen van slijtage ondanks deze al een stormpje heeft meegemaakt! Zo zie je maar weer dat goedkoop niet altijd duurkoop hoeft te zijn!!

 Dit hele spul heeft een tijdje op een rod-pod gestaan die al ettelijke jaren oud was. Hij begon een beetje uit elkaar te vallen. Daarom heeft hij pas een nieuwe gekocht. Hij was zeer te spreken over die van Robert en mij, alleen het gewicht viel hem tegen daarom heeft hij voor de aluminium versie gekozen. Dit scheelt dus aanzienlijk in gewicht en de stabiliteit komt absoluut niet in gevaar!! Een hele slimme zet van hem!

 De foedraal van hem komt ook van Vlemmix en is van het huismerk van hun. Ook dit is een kwaliteit product en werkt prima, zonder problemen. Natuurlijk kan je dat pas zeggen als dat ding 5 jaar oud is maar tot nu toe zie je ook hier geen tekenen van slijtage.

 Zijn schepnet is van Spro en is zeer groot. Dit moet natuurlijk ook zo zijn want stel je voor, je hebt de vangst van je leven (60 pond +) en je schepnet is te klein!! Dat wil je dus niet meemaken!!

 Nu komen we bij zijn bepakking. Je kunt zeggen dat ons Joske zo beetje alles heeft wat je maar kunt bedenken op het gebied van bepakkingen! Hij heeft afgelopen zomer de firma Backers in Brunsum zeer gelukkig gemaakt! Ik zal het een en ander even opnoemen. Ik weet zeker dat ik wat vergeet maar dat moeten jullie mij maar vergeven:  Een keukentas, een boillietas, een weegschaaltas, een loodtas, een stifrig wallet, een buzzerbartas, zeg maar alles wat je kan verzinnen. Zelfs een spoelen tas heeft hij maar die gebruikt hij voor zijn bestek! Dit alles en meer zit in een rugzak van 120 liter!!! Deze heeft hij gekocht bij Vlemmix en is van X2.   

 Zijn taclebox is van het merk Curver en is eigenlijk niet gemaakt voor het gebruik voor klein materiaal van een karpervisser maar voldoet uitstekend! En dat voor dat geld! Als ik het vergelijk met die van mij is er helemaal niks mis mee behalve dan de prijs!

 Jos is een jongen die graag iets zelf onderzoekt en uitvind. Dit betekend onder andere dat hij een loodsysteem heeft uitgedacht dat ik nog nooit ergens had gezien! Het gaat te ver om uitteleggen hoe het allemaal werkt maar ik zal wel vertellen hoe hij het maakt! Aangezien Jos in de bouw werkt krijgt hij zijn materialen die ze daar gebruiken. Bijvoorbeeld het lood, dit krijgt hij van de dakdekkers en hij smelt dit om in een eigengemaakte mal voor de goede vorm. De tubes krijgt hij van de elektricien. Hij trekt de koperen draden uit de huls en je krijgt een perfecte tube!! Al met al is dit dus best wel een arbeids-intensief gebeuren daarom vist hij ook nog met Korda inn-line systemen. Maar als het even kan gebruikt hij zijn eigen systeem en het werkt prima!! Ik heb tijdens de laatste beurs in Zwolle iets gezien wat op het systeem van Jos leek. Ik zei toen tegen hem dat ze plagiaat hadden gepleegd omdat ze “zijn” systeem aan het verkopen waren! Je kan het natuurlijk ook anders zeggen en wel zo dat je trots moet zijn op zo’n uitvinding, niet waar!!

 Zijn piepers en swingers zijn van Fox. De piepers zijn het model S en doen precies wat een pieper moet doen. Ze piepen bij een run en ook bij een terug zwemmer! Verder zijn ze water spat water dicht en dit is heel fijn als je in Nederland woont! De swingers zijn van het model euroswnger, dezelfde als die van Robert en mij alleen dan zonder lampje. Het geheel ziet er lekker strak en stevig uit op zijn nieuwe rod-pod! Als Jos alles opbergt krijgen zijn swingers een plaatsje in een……..je raad het al, een koffertje waar ze precies in passen. Zodat ze ook de volgende maal weer optimaal gebruikt kunnen worden zonder dat ze kapot zijn gegaan tijdens transport. 

 Jos had vorig jaar nog een eigen gemaakt stoeltje maar dit was een vrij zwaar ding. Daarom heeft hij nog niet zo heel lang geleden een “iets” lichter stoeltje gekocht van het merk Ultimate. Ik kan zeggen dat dit stoeltje prima zit het heeft grote modder poten en je zit lekker hoog. Zijn stretcher komt van Vlemmix en is van X2. Ook deze is nog niet zo oud dus over de kwaliteit kan ik nog niet zoveel vertellen. Op het eerste gezicht ziet hij er best wel stevig uit.

 Hij heeft een slaapzak die is afgeleid van die van Robert en mijzelf. Alleen staat er dan geen “The Frosst” op.  Hij kost daarom ook aanzienlijk minder maar is net zo warm als die van ons. Hij heeft zelfs dezelfde paniek-ritssluitingen! 

 Jos kookt sinds het voorjaar op een benzine stoofje van Coleman. Dit ding heeft nu al zijn geld opgebracht! Altijd als wij langs de waterkant moeten koken gebruiken wij die brander! Het gaat ten eerste veel sneller maar verbruikt ook aanzienlijk minder brandstof als die gas dingen van ons! Wij met zijn allen willen dus ook zo’n brandertje hebben. We hebben nu eens een goed cadeau om te vragen aan Sinterklaas of aan de Kerstman!!!  

 Nu komen we bij een hoofdstuk dat zowel ergernis als optimisme oplevert. Namelijk de beveiliging!! Jos heeft voor de “beveiliging” een hond van het ras dobberman,  Dit klinkt heel gevaarlijk maar het is zo dat dit beest denkt dat zij een poedel is in een verkeerd jasje! Behalve als zij iets hoort, dan komen de oerinstincten naar voren! Berg je dan maar!! Verder heeft hij een lamp van Coleman die je kan opladen en die water dicht is. Ik zeg in mijn eerste zin ook ergernis. Dit komt door als de hond iets “snachts hoort hij de hele tijd zachtjes blaft en gromt. Tot in de treuren toe!!! Maar voor de verder rest is het een prima beest waar je een hoop plezier van kan hebben! 

 

© Copyright