Meer Nieuws  Beursagenda  T-shirts  Meteomaastricht Het weer

Werk aan de Maas tussen Gennep en Grave

Rijkswaterstaat begint maandag met het verdiepen van de Maas tussen Gennep en Grave. Het uitdiepen is nodig om de Maas meer ruimte te geven. Ook zorgt het voor een lagere waterstand tijdens hoogwater. Over een lengte van 20 kilometer wordt de Maas 3 meter dieper. Dat levert ruim 2 miljoen kuub zand en grind op.

Over 2 jaar moet het werk klaar zijn.

 

 

Zwemmer uit Maas gevist

 

In Maastricht hebben politie en brandweer een 41-jarige man uit die plaats uit de Maas gevist. De man sprong donderdagmiddag vanaf de Wilhelminabrug de rivier in. Volgens getuigen zwom hij vervolgens op zijn gemak door het water.

Met behulp van een reddingsboei en een boot van de brandweer werd de zwemmer uit het water gehaald.

 

 

Maasbeveiliging Limburg pas in 2020 op orde'

 

Staatsecretaris Tineke Huizinga blijft erbij dat de Maasbeveiliging in Limburg pas in 2020 op orde is en niet in 2015 zoals eeder was afgesproken. Dat zei ze dinsdag in een kamerdebat met de vaste commissie voor verkeer en waterstaat. Limburg heeft recht op bescherming tegen overstromingen.

Volgens afspraken met het Rijk moet de norm van 1 overstroming in 250 jaar voor iedereen gelden die langs de Maas woont. Maar doordat er steeds aanpassingen van de plannen nodig zijn, mede door de opwarming van de aarde, wordt die norm pas in 2020 gehaald.

Het rijk betaalt 85 miljoen euro om kades aan te leggen. Maar het provinciebestuur en de waterschappen willen meer mogelijkheden om de veiligheidsnorm te halen. Rivierverruiming is een van de alternatieven, maar daar wil de staatssecretaris niet extra voor betalen

 

 

vrijdag 20 november 2009 17:35:39  

  Copyright