Een kijkje in de boilie keuken bij craftycarp

boilie's maken kunnen we met z'n alle best wel maar hoe doen wij het in de keuken 

Hier hoef ik jullie niets over te vertellen hoe de samenstelling of werkwijze in elkaar zit mits je het nog alles kompleet met de hand doet kost dat veel intensieve tijd . Als je gemiddeld drie dagen per week wilt gaan vissen en je moet nog boillies maken in die week dan heb je nog amper tijd voor het gezin mits je door de week ook nog 40 uur werkt voor je baas dan is het vaak kort dag .In de jaren 90 kon ik dat nog aan toen viste ik met kleine hoeveelheden . ik viste toen van zaterdag tot zondag middag . Maandags in de avond moest ik boillie maken woensdag avond effen naar de visplek wat voeren dat was nog te doen .en dan door de week geregeld de boillies controleren op hardheid en of ze wel droog genoeg waren .

Nu vissen we met ons drie en maken de boillie nog altijd zelf . en maken langere sessies en verbruiken dus ook meer boillies

Zo hebben we nu ook een boillie keuken moeten inrichten zo dat alles veel sneller verloopt onze boillie keuken lijkt meer op een klein fabriek als je om je heen kijkt het is maar een klein oppervlakte van zo Ní 10 vierkante meter waar je een keuken blok en een werktafel met de nodige rekken in een kast te vinden is . de boillie keuken is voorzien van een pc met internet op de pc staan onze recepten en toebehoren . het keuken blok , daar word het recept van de boillie in elkaar gezet , dan de werktafel daar staat een vleesmolen op die aangedreven word met een elektromotor die gebruiken wij om de boillie worst in een rap tempo te draaien en de worst rolt zo door tot aan de roltafel waar het recept tot knikker verschijnt die rolt dan door in een emmer daar word hij in opgevangen en hij verdwijnt dan in de kook fase

de boillie mix die klaar licht voor door de vleesmolen te gaan om tot op maat gemakte worst van 18 mm

deze foto's zijn van craftycarp.nl    deze foto's zijn van craftycarp.nl

zie foto's . dan verandert de 18 mm worst tot knikker  op deze manier gaat dit erg snel 

deze foto's zijn van craftycarp.nl     deze foto's zijn van craftycarp.nl

voor het koken doen wij de ongekookte knikkers afwegen op 500 gram en koken ze dan 2 minuten 

deze foto's zijn van craftycarp.nl     deze foto's zijn van craftycarp.nl

daarna gaan ze de droog rek in en blijven daar 2 dagen rusten zo dat ze ook nog eens goed hart worden

  © Copyright