Ander aas Aas info Boillierecepten

Aas info     

De basisbegrippen van voeding .

Ieder levend organisme , elke plant , elk dier dat bestaat , heeft behoefte aan een aantal  verschillende substanties om te kunnen leven , te kunnen groeien en zichzelf voort te planten .Deze basisvoeding bestaat uit eiwitten , koolhydraten , vetten , vitamines en mineralen , en water.  Indien ook maar Eťn van deze grondstoffen ontbreekt , wordt het leven onmogelijk .

Eiwitten

De bouwstenen van een organisme zijn de aminozuren .Deze molecule rijgen zich aaneen tot lange ketens , eiwitten genoemd . In de natuur komen 22 biologisch belangrijke aminozuren voor , die door hun volgorde de aard van het eiwit bepalen . Door de talloze verschillende combinaties bestaat er een oneindig aantal verschillende eiwitten ,  elk met typische structuren en eigenschappen . Zeer belangrijke eiwitten zijn de enzymen  Tijdens de vertering breken zij de bindingen tussen de aminozuren af , zodat de opname ervan in de Bloedsomloop mogelijk wordt . De aminozuren worden vervolgens weer aaneengeregen tot eiwitten en gebruikt voor herstel van weefsel en voor de groei . Omdat aminozuren in een voedselbron niet altijd in dezelfde hoeveelheden aanwezig Zijn als in lichaamseiwitten , is de omzetting niet altijd optimaal .   e mate van deze omzetting wordt biologische waarde genoemd en wordt uitgedrukt in cijfers van 1 tot 100 . Eiwitten van dierlijke oorsprong zoals melk , vismeel , enz  Hebben meestal een hogere biologische waarde dan plantaardige proteÔnen . Bovendien zijn niet alle eiwitten als aas substantie geschikt .   Sommige hebben zeer  speciale enzymen nodig om afgebroken te worden ; enzymen die in het verteringsstelsel van de karper niet voorkomen . Vedermeel is hiervan een goed voorbeeld .

 

Koolhydraten

De belangrijkste koolhydraten zijn suikers en zetmeel .  Meestal worden ze bij de vertering dicteert  in energie omgezet .  Koolhydraten zijn voor een karper waarschijnlijk zeer belangrijk ,  omdat bij gebrek eraan , eiwitten afgebroken worden .

 

Vetten

Vetten en oliŽn zijn , net als koolhydraten , energieleverende voedseldeeltjes .Vetten worden afgebroken tot onverzadigde vetzuren en die worden uiteindelijk door het lichaam ook  als energie opgebrand . Volvette sojabloem of plantaardige olie vormen een verrijking voor ieder aas .

Vitamines en mineralen

Vitamines en mineralen zijn van essentieel belang voor de gezondheid , zowel preventief als curatief . Het is zelfs zo dat een voedsel bestaande uit eiwitten , koolhydraten en vetten ,  doch zonder vitamines en mineralen , waardeloos is . Door vitamines en mineralen toe te voegen aan aas ,  zorgt u voor een meer evenwichtige voeding .

 

© Copyright